Som altid er der et tema på årets antikmesse i Løkken Idrætscenter den 3.-4.-5.-6. august. I år er temaet: Det, vi samler på.

Udstillerne vil præsentere en række særligt udvalgte samleobjekter på standene. De vil være markeret med Dannebrogsflag, så det let kan ses, at de hører til årets tema.

”Vi har jævnligt besøg af samlere i vores butik.”, fortæller Carl Sørensen fra Gule Længe Antik i Lønstrup, der er arrangør af Løkken Antikmesse. ”Der har været folk som samler på ting fra det gamle Vendia-bryggeri i Hjørring. De kan være på udkig efter gamle flasker, ølkasser i træ eller emaljeskilte. Vi har selv en gammel sifon-flaske i blåt glas fra Vendia-bryggeriet, men den vil vi ikke af med”, smiler Carl Sørensen.

Også sønnen, Andreas Sørensen, har lagt mærke til samlerne i butikken: ”Nogle gange finder samlerne det de søger i vores butik, andre gange må de lede videre et andet sted. Men det er jo netop det spændende ved at samle: Jagten på de ting man mangler i sin samling. Man kan komme ind i en butik og pludselig så står den Knabstrup tekande man har været på udkig efter i flere år. Den glæde og forløsning et værdifuldt samlerobjekt giver, er fantastisk at mærke for både køber og sælger.”

Der er mange sjove ting man kan samle på. ”Tidligere i år købte vi et større antal gamle figurflasker fra kendte glasværker som Kastrup og Holmegaard”, fortæller Carl Sørensen. ”Det var et område, jeg ikke selv vidste så meget om. Så Andreas tog en tur på biblioteket og lånte en bog om emnet. Det var spændende at gå på opdagelse blandt flaskerne og finde ud af hvor gamle de var, og hvor de var fremstillet”, slutter Carl Sørensen. Figurflaskerne vil du kunne se på Løkken Antikmesse, heriblandt en flaske formet som Eiffeltårnet, som glasværket Kastrup producerede til A. B. Olsens Vinhandel i København i 1959.

På Løkken Antikmesse vil udstillerne komme med mange sjove og unikke samleobjekter, så der vil være noget for enhver smag, hvad enten man samler på glas, smykker, tasker, mønter eller porcelænsstel. Så til de besøgende lyder opfordringen fra arrangørerne: Spørg udstillerne efter det du mangler. For måske du finder den ting, du har ledt efter i flere år.