Traditionen tro er der et tema på dette års Løkken Antikmesse. I år er det: ”Det, du ikke ved, hvad er”.

Rundt omkring på standene vil udstillerne markere forskellige ting med små dannebrogsflag, der viser, at de hører til årets tema. Og hvem ved: Måske du alligevel kan gætte, hvad tingene har været brugt til? Hvis ikke, så vil antikvitetshandlerne gerne fortælle dig det.

Ideen til årets tema kom mens messearrangør Carl Sørensen sad i sin butik Gule Længe Antik i Lønstrup. ”I løbet af en åbningsdag er der gerne en eller to som spørger hvad en ting hedder eller har været brugt til. Det kan være et manglebræt (som blev brugt til at glatte tøj og tekstiler efter vask), et varmebækken (der kunne holde sengen varm om natten) eller en hørkarte (der blev brugt til at rette hørstrå ud).”

Især unge mennesker er nysgerrige efter at få mere at vide om de ting, der er gået i glemmebogen, men som var ganske almindelige for 100 år siden. ”Omkring år 1900 var plastic slet ikke udbredt i Danmark. Det er svært at forestille sig i dag. Før den tid fremstillede man blandt andet brændevinsdunke i træ, og det er et imponerende stykke håndarbejde det kræver at få sådan en dunk til at holde tæt.”, fortæller Carl Sørensen.

Så fra arrangøren lyder opfordringen til de besøgende på Løkken Antikmesse: ”Spørg gerne udstillerne om de ting, som de har med. Antikvitetshandlerne har en stor viden om de ting de sælger, og de deler den gerne. Så måske du ender med at få en ting med dig hjem, eller også blev du klogere på noget, som du ikke vidste hvad var.”